Saturday, February 17, 2007

Perjantai-illan viihdepläjäys

Viime viikon perjantaina mentiin tutustumaan mystiseen kanadalaisen kansankulttuuriin, jota paikalliset kutsuvat myös nimellä hockey. Kyseessä ei kuitenkaan ollut Canucksien matsi, vaan juniorisarja WHL:n ottelu Vancouver Giants–Kamloops Blazers. Pelipaikkana toimi Pacific Coliseum, joka toimi joskus muinoin myös Canuksien kotihallina. Siitäkin huolimatta, että halli oli GM Placeen verrattuna kämäinen, niin se toimi: käytävät ja oheispalvelut veti hyvin, ja katsomoon sai myös viedä virvokkeita ja muita vilvoittavia vesiä.


Tältä näyttää Vancouverin vanha halli. Vähän niin kuin Nordis?

Itse ottelutapahtuma oli kuitenkin pääosassa. Kuten kuvasta näkyy, niin väkeä oli paikalla mukavasti, miltei 13 000 (Huom. junioripelissä! Helsingin paikallisderbykin veti tässä viikolla Hartwall Areenaan vain 11 000), josta iso osa oli tosin koululaisryhmiä. Pelin taso oli ihan hyvää luokkaa ottaen huomioon että pelaajat olivat 17–20 -vuotiaita, hitaampaa kuitenkin kuin esim. SM-liigassa. Kai noistakin pelaajista monet päätyy vielä NHL:n rahakaukaloihin. Kotijoukkueen maalivahdin nimi oli muuten enemmän tai vähemmän hupaisasti Tyson Sexsmith, seppä kuin seppä... Giants, joka on sarjan hallitseva mestari, antoi maalintekokilpailussa vierailijoille isän kädestä, ja kolmannen erän alussa tilanne oli 5–1, joka säilyi myös ottelun loppuun. Kolmas erä oli kuitenkin ylivoimaisesti tapahtumarikkain, ja heti sen alkuminuuteilla alkoi nyrkit heilua. Ohessa pikkuklippi rähinästä käsivaralta kuvattuna. (Varoitus: sisältää silmitöntä väkivaltaa ja sen ihannointia, josta perheen pienimmät ja vähän isommatkin voivat saada negatiivisia vaikutteita. Lukija on hyvä ja kantaa itse vastuunsa. Ehkä.)



Enpäs ole Suomessa vielä tuollaiseen törmännyt, vaikka varmasti on satoja kiekkopelejä tullut nähtyä pitkin matkaa. Kuten klipistä ehkä kuulee, yleisö oli ihan hurmiossa (myös suunnilleen kaikki vaihtarit jotka oli peliä tulleet katsomaan). Tuon joukkotappelun lisäksi pelissä nähtiin pari ”tavallista” myllyä, joten pelistä ei asennetta, tunnetta ja fyysisyyttä puuttunut (Tuo ottelu olisi varmaan jokaisen IFK-fanin unelma). Siihen en ota kantaa kuuluuko tuo jääkiekkoon, mutta ainakin jo sinänsä viihdyttävään otteluun tuli yksi mielenkiintoinen show-elementti lisää. Täällähän ammattilaisurheilu on lähinnä juuri showta.

1 comment:

Anonymous said...

Eläpä Ossi morkkaa SM-liigaa, tällä viikolla sentään MYLLY joka kierroksella. Ja vielä pari oululaistakin MYLLYTTÄNY! Ja eilen oli maalivahtiMYLLYkin.

Hyviä hommia.