Tuesday, February 20, 2007

Chinese New Year

Sunnuntaina oli kiinalaisten uusi vuosi, jota myös Vancouverissa juhlittiin isolla kädellä. Vancouverin kiinalaiskaupuginosa on käsittääkseni New Yorkin ja San Franciscon jälkeen maailman suurin aasialaiskeskittymä. Aasian ulkopuolella siis. Joskus aikaisemmin taisin mainita, että puolet täkäläisistä olisi aasialaista alkuperää. Päivitettyjen tietojen mukaan luku olisi "vain" nelisenkymmentä prosentia, mutta sekin on jo yli miljoona ihmistä. Tämähän ei kuitenkaan ole mikään New York väkiluvultaan, vaan tuo miljoona erottuu katukuvassa aika tehokkaasti. Se on suunnilleen sama asia, kuin jos Suomen pääkaupunkiseudun asukkaista kaikki espoolaiset ja vantaalaiset olisivatkin yhtäkkiä aasialaisia.

Kiinalainen uusi vuosi on siis ymmärrettävästi iso tapahtuma täällä, ja sen kunniaksi järjestetään aina paraati Chinatownissa. Menimme siis katsomaan sitä. Kiinalaisen kalenterin vuodet menevät sykleissä, alkanut vuosi on Year of the Boar eli sian vuosi. Muun muassa kaikki me 1983 syntyneet olemme kiinalaisen tulkinnan mukaan sikoja (onneksi kuitenkin vain horoskoopiltamme). Paraatin jälkeen menimme läheiseen puistoon nauttimaan läheisen aasialaisen T&T-supermarketin antimista. Itse tyydyin kuitenkin japanilaiseen ruokaan, sushi ruletti tälläkin kertaa!


This way to Chinatown! Kuvassa Millennium Gate, jonka takana onkin ihan eri meininki. Hämmentävää.


Paraatia oli katsomassa melko paljon ihmisiä.


Kaikki mahdolliset vancouverilais-kiinalaiset yhdistykset (jäsenten ikään katsomatta) marssivat omina ryhminään paraatissa.


Lohikäärmeitä ja leijonia. Enpä tiennytkään jalopeuroja koskaan Kiinassa esiintyneen, mutta kummastipa niitä sikäläisessä mytologiassa pyörii. Nuo keinuivat paraatikulkueessa eteenpäin valtavan paukkeen saattelemana, sillä niiden perässä käveli kaksi kaveria rumpuine ja lautasineen.



Paraatissa marssi myös kaikista kiinalaisin myyttiolento ikinä, missään: BlackBerry. Nice product placement, eh?


Myös legendaarinen Shang Tsung Mortal Kombatista (tai ainakin jotain sinne päin) kunnioitti näitä bileitä läsnäolollaan. Tällä kertaa vanha velho toimi tosin lähinnä liikenteenjakajana ja infopisteenä.


Emeli (Sverige) ja Sarah (Hollanti)


Paraatin jälkeen mentiin aasialaiseen T&T-supermarkettiin. Sieltä löytyi melkein kaikkea mahdollista mitä aasialaiset ikinä syövät. Maistuisiko elävä lobsteri?

Osa kuuden hengen iskuryhmästämme ei joko syönyt mitään tai lähti etsimään kiinalaista ruokaa, mutta Sarah, Youri ja minä päädyttiin sushiin. Toimi.


A few days later...


Historiallinen hetki: puolentoista kuukauden yhdessä asumisen jälkeen townhouse-nelikkomme on ensimmäistä kertaa yhtä aikaa samassa huoneessa! Kuvassa siis kämppikset John Hwa, Sheena ja Maïa. Ja mää.


Sen kunniaksi mentiinkin sitten kämppisten kanssa syömään italialaista. Tsekatkaa annosten koko, noita ei kukaan syö kerralla! Käytännössä aivan kaikki asiakkaat ottaa dogbagin matkaan. Se on tuon paikan erikoisuus, kuten myös se, että se ei ota pöytävarauksia. Tosi suosittu se olikin, sillä saimme jonottaa hyvän tovin ennen kuin pääsimme sisään.. Kuvassa edellisten lisäksi Sheenan intialainen poikaystävä, jonka nimeä en muista.

4 comments:

Anonymous said...

Nice parade pictures. I hope the people reading this blog are jealous of our antone's meals. Next time you should finish it and then steal your plate. Don't worry about the consequences of the theft... I know a BC politician.

Unknown said...

Salee söisin kerralla.

Menemme muuten mulkkaamaan Canucksien matsia Dallasiin sunnuntaina, hip.

Ossi said...
This comment has been removed by the author.
Ossi said...

Jaa että Dallasiin, aika hienoa. Näin suomalais- ja erityisesti oululaisvinkkelistä tuo peli on mielenkiintoinen. Itsekin halusin nähdä Dallasin pelaavan, mutta ne ei sitten käyneet Vancouverissa tämän kevään aikana. Jos kaikki menee suunnitellusti, niin saan kuitenkin liput vielä kolmeen matsiin maaliskuussa (Minnesota, Nashville, Colorado).