Tuesday, April 24, 2007

Reissuun!

Viimeisellä opiskeluviikolla mulla oli kaksi tenttiä, joten aika meni pakkaillessa ja näihin valmistautuessa. Jälkimmäinen tentti oli myöhään perjantai-iltana, kun ulosmuuttopäivä oli sunnuntai, joten vähän häsläämiseksi homma meni. Lauantaina mentiin vielä vaihtariporukalla bilettämään downtowniin, joka ei eräissä tapauksissa kauheasti ainakaan edistänyt matkaan lähtöä sunnuntaina. Joka tapauksessa päästiin reissuun, ja lopulta meidän vuokra-auto suuntasi Seattleen.


Mun huone ulosmuuton hetkellä. Ei ollut kertaakaan noin siistiä kevään aikana.


Rajalla ei tällä kertaa ollut isommin ongelmia, mikä oli alkumatkan säädön jälkeen iloinen yllätys. Heti Jenkkien puolelle päästyä keli tuntui lämpiävän ainakin viidellä asteella, joten nyt se kesä kai sitten alkaa. Seattleen saavuttiin (Rachel, Anouk, Alex, mä) alkuillasta, ja loput porukasta tuli myöhemmin reittibussilla. Meitä oli kaikkiaan kymmenen henkeä, joista me jatketaan viiden hengen porukalla (Anni, Victor, Tits, Georg ja mä) Kaliforniaan. Hostelli oli tällä kertaa Green Tortoise, joka oli hinta-laatusuhteeltaan ehkä paras, missä olen tähän mennessä ollut. Tofino oli ehkä laadukkaampi muuten, mutta kun ajattelee, että tämä GT sijaitsee ihan Seattlen keskustassa, niin kilpparihostelli oli erinomainen diili. Voin suositella kaikille, jotka tänne eksyy!


Hieno valoilmiö Seattlessa

Maanantaina meidän pikku autokunta meni ensin Underground Tourille. Itselle tämä oli jo toinen kerta kyseisellä kierroksella, eikä se ollutkaan enää yhtään niin mielenkiintoinen. Samat vitsit kierroksen vetäjällä oli kuin viime kerralla, vaikka kyseessä oli eri opas! Kierroksen jälkeen mentiin pikavisiitille Seattlen eläintarhaan, joka olikin ihan hieno. Paikan vetonaulana oli hiljattain syntynyt tiikerinpentu, joka temmelsi itsensä kokoisen pehmolelutiikerin kanssa. Lisäksi zoossa oli hieno pimeä osasto, jossa oli lepakoita ja muita öisiä eläimiä. Pari otosta:




Mystinen lintu


Amerikan ruskeakarhu eli grizzly on kuulemma ihmiselle kaikkein vaarallisin. Kaikki Hopeanuolta pienenä katsoneet voi varmaan samaistua tähän.


Tiikerinpentu retuuttaa pehmolelutiikeriä. Tämä oli siis eläintarhan ykkösvetonaula. Aika tehokkaasti pentu osasi iskeä lelun kaulaan.


Muut olivat menneet lentokentälle hyvissä ajoin, mutta itse en (luonnollisesti). Lopulta kuitenkin selvisin sinne. Lento San Franciscoon meni nopeasti ja kivuttomasti, mutta perillä odottikin yllätys, kun mun matkalaukku ei missään vaiheessa ilmestynytkään liukuhihnalle. Eipä ole mulle ennen sattunut. Tätä kirjoittaessani hostellilla en ole kuullut vielä laukusta mitään. Toivottavasti löytyy nopeasti, muuten voi jossain vaiheessa alkaa syödä miestä. Edit: seuraavana aamuna Alaskan Airlines oli löytänyt mun laukun ja toimittanut sen hostellin respaan. Asiallista, nyt pystyy keskittymään lomailuun!

Mun lätkäveikkauksesta sen verran, että ei ollut juuri hurraamista. Suosikit pitivät pääosin pintansa - tiesin jatkoonmenijöistä Detroitin, Vancouverin, Buffalon, Ottawan ja New Jerseyn, mutta Anaheim, San Jose ja NY Rangers puolestaan näyttivät hauista. Suomalaiset ovat jälleen olleet pimennossa, kun ratkaisupelit alkoi.

Toisen kierroksen veikkaus:
Detroit-San Jose -> Detroit jatkoon
Anaheim-Vancouver -> Anaheim jatkoon
Buffalo-NY Rangers -> Buffalo jatkoon
New Jersey-Ottawa -> Ottawa jatkoon

Varsin yllätyksettömästi siis mennään. Koska satun Kaliforniassa pyörimään, niin suunnitelmissa olisi mennä katsomaan paikan päälle mahdollinen viides peli sarjassa Anaheim-Canucks. Saapa nähdä.

San Franciscosta lisää myöhemmin. Nyt täältä tähän.

No comments: